Ваше законно ПРАВО е да се откажете от направената онлайн покупка в рамките на 14 дни.

Продукти отговарящи на условията за връщане и закупени онлайн от МАРК СИСТЕМС ЕООД, могат да бъдат върнати до 14 дни, без да дължите обяснение за причината за връщане. Моля, прочетете информацията по-долу за да сте сигурни, че сте спазили всички условия за връщане, попълнете заявлението за връщане и изпратете продукта към нас. Важи за територията на България, както за физически, така и за юридически лица.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ НАШИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ:

 • Да пазите оригиналната опаковка или да опаковате продукта безупречно. Имайте предвид, че си запазваме правото да откажем възстановяването на сумата за върнати продукти, които не са опаковани подходящо, вследствие на което имат забележки във външният вид или проблеми в употребата.
 • Имате право да прегледате закупения продукт и да се уверите че Ви хареса, но сте задължени да го пазите в безупречно състояние и вид. Върнатия продукт трябва да бъде без следи от употреба, без драскотини, без петна, без следи от удари и с всички защитни покрития, които продукта е имал при получаването му.
 • При закупуване на няколко продукта независимо дали са идентични или различни, всеки случай се разглежда самостоятелно.
 • Транспортните разходи за връщането на продукта се поемат от Вас.
 • На електронният адрес, ще получите инструкции къде да изпратите продукта за замяна/възстановяване на заплатената сума.

Най-бързият вариант за връщане на продукт е чрез следване на линка по-долу на страницата.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ КОИ ПРОДУКТИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ:

 • Специални поръчки – поръчка за стока, която не е налична и ще бъде поръчана специално за Вас. Ще Ви уведоми предварително, че стоката е специална поръчка и за нея не важат условията за връщане;
 • Транспортни разходи, такси при плащане и наложен платеж (при връщане на техника не се възстановяват разходите за транспорт, такси при плащане или наложен платеж, заплатени от Вас по време на покупката);
 • Стоки, които не са в оригиналната си опаковка или липсват части от нея, както и наранен, изтрит или скъсан сериен номер и/или гаранционна лепенка;
 • Стока с лош вид и видими следи от употреба – драскотини, следи от удари, спуквания, счупвания;
 • Стоки ​с регистрирани оригинални гаранции в системата на производителя;

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ, СЛЕД КАТО ВЪРНЕТЕ ПРОДУКТА?

 • След като получим върнатия продукт, съдържанието на пратката ще бъде прегледано и обработено от нашия екип;
 • За да се избегнат случаи на злоупотреба при връщане на продукти ще извършим преглед и тест на върнатата техника в оторизиран сервиз. Ако не са установени щети, тя може да бъде заменена или да бъде възстановена сумата. Обикновено срокът, в който ще получите отговор от наша страна, е до 10 работни дни. При връщане на заплатената сума, издаваме кредитно известие;
 • Възстановяването на сумата се извършва само чрез банков превод (необходимо е да посочи банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката), няма възможност за връщане на парите в брой;
 • Стойността на върнатите продукти ще бъде възстановена в рамките на 14 календарни дни от датата на кредитното известие по сметката, която сте посочили в заявлението за връщане;

Запазване на информация:

ВАЖНО:  МАРК СИСТЕМ не носи отговорност за каквато и да е информация, записана на твърд диск HDD или SSD. Трябва да знаете, че връщайки стоката към нас, всяка информация ще бъде изтрита.

 ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ КАКВИ СА ВАШИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ:

Отговорност за вреди причинени от счупване, надраскване, заливане, изгаряне и други въздействия, изключващи обичайното тестване на продуктите от Потребителя.

При приемане на върната стока от Потребителя, си запазваме правото да проверим продуктите за щети и въздействия причинени от евентуално необичайно ползване от Ваша страна. При наличие и установяване на такива щети, Марк Систем ЕООД ще направи прихващане от сумата за възстановяване, съобразно оценката на констатираната щета и съгласно чл. 55 ал.4 от ЗЗП.

 ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

 1. Опаковайте добре продукта – по възможност в кутията, с която е получен.
 2. Изберете поръчката, за която искате да върнете продукт.
 3. Кликнете “Генерирайте товарителница” – когато това е приложимо.
 4. В противен случай посетете офис на куриер и използвайте следните данни за връщане:
  Офис ЕКОНТ – Стрелбище – гр. София  ул. „Кестенова гора“ №21 – Марк Системс EOOД – 0895516402.
 5. Отново в своя профил на съответна поръчка кликнете на бутона за Връщане на продукт и попълнете формата за връщане на продукт. Попълнете номер на товарителницата и детайлите за продукта.
 6. Може да приложите и снимки на продукта.
 7. Ще се свържем с Вас след получаване на пратката.