Важна Информация

Проверявайте пратката при получаване! В момента на предаването на пратката имате възможност и право да прегледате съдържанието и опаковката на пратката. Прегледайте опаковката на пратката в присъствието на куриера -още преди плащане- и се уверете, че получавате това, което е поръчано в цялостен, неповреден вид. Ако след отварянето на пратката забележиш, че продуктът не е в перфектно състояние и има следи от удари, драскотини, мокър е  или друг вид естетически нередности можеш да се откажеш от поръчката и да не приемеш пакета. В този случай не заплащаш поръчката си на куриера.

При приемане на повредена пратка от купувача без забележки, всички претенции поради загуба или механично повреждане губят валидност. Ако не бъде изготвен протокол за щети/ констативен протокол в присъствието на куриера при получаването на пакета, се губи възможността за подаване на оплакване за установени щети при доставката.

Чл.6 от Общите условия

Ползвателите сключват договор за покупко-продажба на стоките, предлагани от „За Лаптопи“ чрез интерфейса на Доставчика, достъпен на страницата му в Интернет на адрес zalaptopi.bg.
По силата на сключения с Ползвателите договор за покупко-продажба на стоки;

  1. Доставчикът се задължава да достави и да прехвърли собствеността на Ползвателя на определените от него чрез интерфейса стоки. Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице – представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице – представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.
  2. Ползвателите заплащат на Доставчика възнаграждение за доставените стоки съгласно условията, определени на zalaptopi.bg и настоящите общи условия. Цените в електронния магазин на български език са в български лева с включен ДДС. В същата не са включени разходите по доставка.
  3. Доставчикът доставя заявените от Ползвателите стоки в сроковете и при условията, определени от Доставчика на страницата на електронния магазин и съгласно настоящите общи условия.Обработването на поръчките се извършва от
    • Понеделник до Петък от 10:00 ч. до 16:00 ч., – Поръчки, направени след 16:00 ч. от понеделник до петък се обработват на следващия работен ден
    • Събота – от 10:00 до 12:00 ч. – Поръчки, направени след 11:00 в събота се обработват в първия следващ работен ден.
    • Поръчки, направени в неделя и Национални празници се обработват в първия, следващ работен ден. Срок на доставка на територията на Република България – от един до десет работни дни.
  4. Цената за доставката се определя отделно и изрично от цената на стоките.